topbg

SOLENERGI

Spara pengar och gör miljön en tjänst med solenergi

Tillsammans med vår partner EDT levererar vi kompletta solpanelinstallationer med hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Så här fungerar solcellssystem

Solen är en gratis energikälla, i form av naturligt ljus och värme, som dessutom finns i överflöd. Det är möjligt att fånga in en del av den fria energin för att omvandla solljuset till elektricitet. Detta görs genom användande av solcellspaneler.

Hur fungerar solceller?

Solcellssystem omvandlar ljus till elektricitet genom att använda ett tunt lager halvledarmaterial, ofta kisel, inneslutet mellan en glasskiva och polymerresin. De varierar i storlek från några få kvadratcentimeter i till exempel miniräknare och klockor, till system som är flera hundra kvadratmeter och gjorda av en serie sammanlänkande moduler. När elektroner i halvledarmaterial utsätts för dagsljus laddas de med energi. Elektronerna börjar då flöda genom materialet och genererar likström. Likströmmen transporteras sedan genom en kabel till en växelriktare, som omvandlar likströmmen till 230V växelström, så att den kan anslutas till bostadens elnät.
Samarbetspartner:

Här kan du följa hur solpanelerna på vårt kontor i Uddevalla alstrar energi just nu: